Grönt Liv

Foto: C.O.

Om oss

Företaget Grönt Liv arbetar i Sverige och Norge med att i första hand utbilda inom ämnet Hållbar Utveckling via Föreläsningar och Kursverksamhet. I andra hand utförs Trädgårdsdesign och drivs plantskoleverksamhet inriktad på ätbara perenner.

Margaretha Odberger Stuguland startade Grönt Liv HB år 2013 och har tillsammans med Christian Odberger drivit en växande verksamhet sedan dess. De är utbildade inom Hållbar Samhällsutveckling och är även Diplomander inom Permakultur. Christian och Margaretha arbetar bland annat på Stockholms Universitet och den Naturgeografiska Institutionen, var de undervisar på sommarkursen: Stadsodling, planering, miljö- och hälsa. Som privatpersoner driver de flera ideella projekt, bland andra Rågdalens Skogsträdgård, Takodlarna på Sergels Torg och Skogsträdgården vid Stockholms Universitet. Hemmet är en visningsträdgård, skapad med permakulturdesignmetoder. I ryggsäcken ligger många års erfarenhet av att hålla workshops i stadsodling med nätverket, tillväxt.org (start 2009), umgänge i odlingskretsar och praktisk erfarenhet av Agroforestry och Skogsträdgårdsodling.

Vad är Permakultur, Skogsträdgård & Agroforestry?

Permakultur är en samling designprinciper för att skapa hållbar samhällsutveckling på alla plan. Skogsträdgården är en slags Agroforestry, en odlingsform där man inkluderar träd i odlingen. Man designar efter platsens förutsättningar och väljer omsorgsfullt ett markskikt av perenna och självsående växter. Odlingsformen används inom Permakultur och är giftfri. Förutom en delikat, varierad skörd binder Skogsträdgårdens jord och växter även koldioxid och skapar biologisk mångfald på platsen.

Odling i varmt klimat...

Nedan har vi länkat ut till vår kanal på Youtube, Gront Liv. Här visas hur man gör upphöjda odlingsbäddar direkt i gräsmattan, skapar sin egen Komposttoalett och arbetar på en Ekologisk gård i Sri Lanka. Låt dig inspireras!

Vår Youtube-kanal

Kontakt

Telefon: 0046-738045039

E-post: margaretha.stuguland@yahoo.com